Pølsepizza

 

Pizza med Vulkan og Sinsenkrysset 

Pizza deig:

(Kan bruke ferdig pizzadeig om ønskelig)

- 1 kg hvetemel
- 10g fersk gjær
- 20g salt
- 50g olivenolje
- 600g kaldt vann.

Bland mel, salt og gjær i
kjøkkenmaskin og ha i olje og
vann. Kjør på lav hastighet i
20 minutter, så høy hastighet
i 10 minutter.
La deigen heve i ca 2 timer før
du kjevler ut pizzabunner.


Hvit saus:
- 1 boks creme fraiche
- 2 fedd hvitløk
- 1 god kvast timian
- salt
- pepper

Bland ingrediensene sammen og
kok opp på lav varme, ta av plata
og la den stå til deigen er klar.

 Sinsenkrysset

Topping:

- Jalsberg ost
- cherrytomater
- paprika i ringer
- 1 pakke sinsenkrysset, klemt ut til små kjøttboller.
- 100 g vulkan salami i tynne skiver.                                                                      

Fordel saus utover på bunnene og
strø på ost før du har på resten av
toppingen.

Stek pizzaen midt i ovnen på
240 °C i forvarmet ovn til osten
er gyllen (ca 12-15 min). Tid vil
avhenge av ovnen din. La hvile i
to minutter før du serverer med
basilikum på topp og olivenolje.